Головна / Статті / ПОВІДОК З ФЛЮОРОКАРБОНУ ДЛЯ ТОНУЧИХ НАСАДОК

ЖОРСТКИЙ ПОВІДОК З ФЛЮОРОКАРБОНУ ДЛЯ ТОНУЧИХ НАСАДОК

Все повинно бути викладено так просто, як тільки це можливо, але не простіше. 
Альберт Енштейн


Переваги:

1. Повністю жорсткий повідок (включаючи волос), виготовлений з товстої моноволосіні або флюорокарбона, має одну безперечну перевагу - якщо рибі вдасться всмоктати бойл і гачок в ротову порожнину, виплюнути їх без засікання практично неможливо.

За рахунок жорсткості волосини гачок весь час знаходиться в положенні жалом униз. Жорсткий повідок працює як пружина, додатково сприяючи розвороту гачка ще до того, як грузило включиться в роботу. Тому, при спробі риби виплюнути бойл на повністю жорсткому повідку, гачок розвернеться практично миттєво, чому сприяє і додатковий важіль, утворений жорсткою волосиною.

2. Імовірність запутування такого повідка при закиданні наближена до нуля.

3. Якщо мова йде про Флюорокарбон, то повідок буде практично непомітним в воді, та й робити які-небудь додаткові заходи, щоб змусити його тонути і прилягати до дна, не буде потрібно. Такий повідок майже ідеальний після того, як бойл і гачок опиняться в роті риби, але от опинитися там в більшості випадків їм буде вельми проблематично. Риба може підійти до насадки з будь-якого напрямку. Якщо нам пощастило, і вона підійшла з боку насадки, то всмоктати її вона зможе без проблем.


Недоліки:

1. При підході риби з будь-якої іншої сторони жорсткість повідка і волосини будуть заважати безперешкодному всмоктуванню насадки, роблячи його малоймовірним.


Матеріали:

1. Флюорокарбон
2. Гачок
3. Силіконова трубочка
4. Стопор для насадок
5. Трубочка протизакручувач
6. Ножиці
7. «Затяжка» для вузлів


Інструкція «step by step»


Крок 1. Беремо флюрокарбон і відміряємо необхідну довжину майбутнього повідка, враховуючи розхід на «безвузловий» вузол та петлю для вдягання на застібку:

Крок 2. За допомогою вузла «вісмірка» формуємо петлю для стопора насадок:

Крок 3. Беремо силіконову трубочку відповідного діаметру (діаметр трубочок є різний під різну величину гачка):

відрізаємо шматок довжиною 3-4 мм та за допомогою голки для в’язання лідкорів одягаємо його на повідок:

Крок 4. Для виготовлення свого повідка ми будемо використовувати гачки ТМ «Rocket Baits&Tackle» КРЮЧКИ RT-03TF (аналог гачків Long Shank ТМ «Korda»):

Крок 5. Продіваємо гачок в силіконову трубочку, а повідковий матеріал пропускаємо через вушко в напрямку до жала:

Крок 6. Беремо насадку, під яку буде використовуватися даний повідок, і фіксуємо стопором для насадок. Стопор для насадок є різної довжини. За допомогою них можна використовувати бойли різного діаметру на одному і тому самому повідку. В нашому випадку, відстань від бойла до гачка має бути трохи більшою ніж на звичайному м»ягкому повідку:

Крок 7. Після того, як ми вибрали довжину волосини слід міцно притиснути її пальцями до цев’я гачка та почати намотувати «безвузловий» вузол. Слід пам’ятати, що намотування потрібно проводити в сторону, протилежну закінченню вушка ( щоб повідковий матеріал не травмувавя об закінчення вушка):

робимо 6-10 обертів (залежить від розміру гачка), після чого знову пропускаємо кінець повідка в вушко в напрямку жала:

за допомогою спеціальної затяжки затягуємо наш «безвузловий» вузол:

Крок 8. Для зменшення ймовірності заплутування нашого повідка при закиданні, ставимо на нього конусну трубочку-протизакручувач:

Крок 9. В кінцевому результаті ми маємо ось такий повідок:

Автор : Олександр Холод. (Вперше опубліковано 17.03.2013)


 




ROCKET BAITS & TACLE ™

© Всі права захищені 2010-2016