Головна / Новини / Комерційний турнір зі спортивного лову коропа «ROCKET CARP - 2017»

Комерційний турнір зі спортивного лову коропа «ROCKET CARP - 2017»

1

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення змагань із спортивного лову коропа (комерційний турнір)

«ROCKET CARP – 2017»

1. ОРГАНІЗАЦІЯ

1.1. Організатори: Торгова марка «Rocket Baits & Tackle» (Україна)

1.2. Місце проведення: Спортивна водойма «Carp Pride Lake», Хмельницька область, Старокостянтинівський район, с.Великий Чернятин

1.3. Склад команд: 3 (три) учасника + 1 (один) помічник

1.4. Вступний внесок: 4 000 грн.

1.5. Максимальна кількість команд, що можуть приймати участь в змаганнях - 10 команд

1.6. Час проведення: період з 31 липня до 04 серпня 2017 року.

1.7. Тривалість: 96 годин

1.8. Прибуття на місце проведення змагання та реєстрація команд: 30 липня 2017 року з 16.00 до 17.00 (команда вважається зареєстрованою після повної оплати вступного внеску)

1.9. Жеребкування: початок 30 липня 2017 року о 17.30

1.10. Початок змагань: 31 липня 2017 року о 07.00

1.11. Закінчення змагань: 04 серпня 2017 року о 07.00

1.12. Призовий фонд: складає 60% від суми вступного внеску + призи від спонсора

1.13. Номінації:

- 1-е місце - 45% призового фонду + сертифікат від Rocket Baits на 7 500 грн.

- 2-е місце - 25% призового фонду + сертифікат від Rocket Baits на 5 000 грн.

- 3-е місце - 15% призового фонду + сертифікат від Rocket Baits на 3 000 грн.

- Найбільша риба - 15% призового фонду + сертифікат від Rocket Baits на 2 500 грн.

Для більш детальної інформації звертатись за телефоном +38 067 404 50 99 Бугай Владислав

2. ЗАЯВКИ НА УЧАСТЬ У ТУРНІРІ

2.1. Участь команд - на запрошення.

2.2. Реєстрація команд, бажаючих прийняти участь в змаганнях відбувається шляхом подачі (надсилання) заявки на електронну пошту rocketschoolrivne@gmail.com.

2.3. В заявці необхідно вказати: назву команди, прізвище та ім’я капітана, контактний номер телефону, адресу електронної пошти, який населений пункт (компанію) представляє команда.

2.4. Після підтвердження організаторами попередньої заявки на участь в змаганнях, кандидат (команда) повинен сплатити реєстраційний внесок у розмірі 4 000 грн. до 01.07.2017 року на рахунок організаторів змагань (буде надано в приватному порядку).

2.5. Команда вважається зареєстрованою тільки після 100% оплати, а також виконання пункту 1.8. цього Регламенту.

2.6. У разі відмови команди від участі після оплати реєстраційного внеску, останній не повертається.

3. ЗБОРИ КАПІТАНІВ І ЖЕРЕБКУВАННЯ

3.1. Кожна команда-учасник змагань повинна мати капітана. Капітан обирається всередині команди індивідуально. Збори капітанів в рамках змагань відбувається не пізніше, ніж за 60 хвилин до офіційного відкриття змагань. На зборах, капітани допущених до змагання команд, визначають членів журі, а також отримують всю необхідну інформацію, вирішують і узгоджують всі питання пов’язані з даними змаганням.

3.2. Жеребкування проводиться в наступному порядку. Головний суддя змагань витягує реєстраційний номер команди. Представник названої команди витягує номер свого сектора, після цього витягає номер наступної команди, і так далі. За результатами жеребкування капітани отримують номери для своєї команди.

4. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

4.1. По прибуттю в свій сектор спортсмени повинні розмістити всі свої снасті і прикормку всередині рингу. Кожній команді дається час на підготовку спорядження до початку змагань з 18.00 30 липня до 07.00 31 липня 2017 року.

4.2. Даним Регламентом допускається проїзд учасників до сектору власним автотранспортом. Автотранспорт може перебувати в секторі до закінчення змагань. Під час змагань будь-який рух автотранспорту, за винятком автомобіля судді або організаторів забороняється.

4.3. У залік йдуть тільки дзеркальні, лускаті, голі коропи та білий амур. Мінімальна залікова вага риби - 2 (два) кг. Виловлена риба повинна перебувати в коропових мішках (обов’язкова наявність) до процедури зважування. Якщо всі коропові мішки зайняті, необхідно звернутися до судді, щоб зважити рибу і звільнити мішки.

4.4. В кожному мішку повинно зберігатися не більше однієї спійманої риби. Всі маніпуляції з спійманої рибою проводяться на короповому маті (обов’язкова наявність).

4.5. Після зважування та занесення результату в протокол риба з максимальною обережністю повинна бути відпущена назад у водойму.

4.5. Заборонено користуватися прикормками і насадками тваринного походження в живому та неживому вигляді, риб’ячою ікрою, металевими приманками. Обліплювання грузів прикормками заборонено. Дозволено застосовувати в якості прикормки тільки бойли (пилящі, варені) розміром від 15 до 32 мм, в якості насадки тільки бойли (пилящі, варені, плаваючі) розміром від 8 до 24 мм.

4.6. Довжина вудилища для лову не повинна перевищувати 4,0 м. Котушки повинні бути оснащені фрикційним гальмом. Дозволені тільки безінерційні котушки.

4.7. Допускається використання грузил вагою не менше 50 г. Дозволені тільки безпечні монтажі, які дозволяють коропу звільнитися від грузила у разі обриву основної волосіні.

4.8. У разі, якщо потрібно визначити по волосіні напрямок закидання, «заднє грузило» на волосіні повинно бути зняте на першу вимогу судді. Використання «заднього грузила» не забороняється.

4.9. Бічні закидання оснастки з грузилом заборонені. Закид можна робити тільки через голову. Заходити у воду можна тільки при виважуванні риби, на глибину рівня води не вище коліна.

4.10. Даним Регламентом забороняється використання ехолотів, радіокерованих пристроїв, в т.ч. катерів.

4.11. У нічний час, заборонено підсвічувати воду прожекторами, ліхтарями, світлом автомобільних фар та іншими світловими приладами. Дозволяється використання слабо-потужних налобних ліхтариків при виважуванні риби, а також підсвічування внутрішнього приміщення намету.

4.12. На підставках дозволено використовувати максимально 4 задіяних вудилища. Кількість вудлищ всередині рингу не обмежується за умови, що запасні вудилища знаходяться у вертикальному положенні і не розташовані на підставках. Максимальна кількість маркерів, що використовуються під час лову - 2шт.

4.13. Всі дії, пов’язані безпосередньо з риболовлею (закидання, виважування, підгодовування, взяття риби в підсак, повинні здійснюватися рибалками усередині своїх рингів.

4.14. Годування спомбом, ракетою і кулями дозволено в денний час з 09.00 до 19.00, коброю цілодобово.

4.15. Годування дозволено спомбом, ракетою, кулями і коброю.

4.17. Під час змагання судді-контролери знаходяться ззаду спортсмена справа або зліва, не заважаючи, але маючи можливість спостерігати за їх уловом. Коропові мішки повинні бути встановлені таким чином, що б суддя міг їх бачити; риба, що знаходиться в цих мішках повинна бути живою та не ушкодженою.

4.18. Заборонено передавати кому-небудь свою спійману рибу, а також приймати від кого-небудь спійману ним рибу.

5. ЗВАЖУВАННЯ

5.1. Зважування проводиться двома суддями-контролерами і відбувається з періодичністю, яка визначається на зборах капітанів, але не рідше трьох разів на добу.

5.2. Зважування відбувається за допомогою протестованої ваги. Вона закріплюється на тринозі, встановленій на землі. Модель ваги з ціною поділки 50 гр. повинна бути однаковою для всіх зон.

5.3. Ніхто, крім учасників, рибу яких зважують, їхнього капітана, суддів і членів суддівської колегії (в разі спірних ситуацій), не має права втручатися в хід зважування ні словесно, ні яким іншим способом. Один суддя бригади зважування проводить власне зважування, другий в цей час фіксує результат у відповідних документах.

5.4. Сумка для зважування, надана організаторами, обов’язкова і служить для визначення ваги кожного екземпляра риби окремо; вона повинна бути вологою перед кожним черговим зважуванням, а вага приведена до нуля. Дозволяється використання тільки спеціальних коропових сумок для зважування з м’якої синтетичної тканини, яка пропускає вологу. У всіх зонах сумки для зважування повинні бути однотипними.

5.5. До приходу бригади зважування учасники не повинні виймати коропові мішки з води. Риба виймається і на короповому маті перекладається в сумку для зважування одним з членів команди. Після зважування риба обережно відпускається у водойму.

5.6. Під час зважування учасники повинні бути поруч, щоб контролювати процес і підписати протокол, в якому фіксується вага кожного екземпляра риби. Ніякі протести з питання ваги спійманої риби після завершення зважування і підписання протоколу не приймаються.

6. СИГНАЛИ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ В ПРОЦЕСІ ЗМАГАНЬ

6.1. Спосіб подачі звукових сигналів буде оголошений на зборах капітанів.

6.2. Після першого сигналу рибалки можуть увійти в свої сектори і приступити до установки устаткування, складання і оснащення вудилищ, приготування прикормки і маркування.

6.3. За другим сигналом учасники можуть починати підгодовування і приступати до лову.

6.4. Третій сигнал інформує учасників про те, що до кінця змагань залишається 15 хвилин.

6.5. Четвертий сигнал означає, що змагання закінчено. Якщо до четвертого сигналу комусь з учасників вдалося підсікти рибу, то йому надається ще 15 хвилин, щоб встигнути завести її в підсак.

7. ПРОТЕСТИ

7.1. Кожен учасник змагань має право подавати протест. Протест подається письмово через капітана або тренера команди до журі змагань.

7.2. Протести, за винятком тих, які стосуються визначення призових місць, подаються не пізніше, ніж через 2 години після закінчення відповідного туру змагань. Протести, які стосуються визначення призових місць, повинні бути подані не пізніше 30 хвилин після офіційного оголошення результатів змагання.

7.3. Рішення щодо протестів (за винятком тих, які стосуються розподілу місць), повинні бути прийняті журі до затвердження результатів змагання. Під час розгляду кожного протесту, ведеться протокол.

7.4. Представник (тренер, капітан) команди, яка подала протест, зобов'язаний бути присутнім на засіданні журі під час розгляду протесту.

7.5. Рішення щодо протестів приймається відкритим голосуванням журі більшістю голосів. Рішення журі є остаточним.

8. ЖУРІ

8.1. Склад журі формується під час зборів капітанів (п.3.1.). У функції журі входить розгляд можливих протестів і накладення передбачених правилами санкцій.

8.2. До складу журі входять:

- голова журі

- по 2 капітана команд-учасниць від кожної зони, які визначаються шляхом жеребкування або голосування.

8.3. У тому випадку, якщо протест був поданий командою, чий капітан входить до складу журі або правила були порушені командою, чий капітан є членом журі, то останній не може брати участі в голосуванні з цього питання.

8.4. Місце, де будуть постійно чергувати члени журі, а також номери їх мобільних телефонів будуть повідомлені учасникам на зборах капітанів.

9. ПОРУШЕННЯ І САНКЦІЇ

9.1. Попередження отримує та команда, яка порушує такі пункти цього Регламенту: 4.1.- 4.4., 4.6.-4.9., 4.11.-4.15.

9.2. Дискваліфікацію отримує та команда, яка порушує такі пункти цього Регламенту: 4.5., 4.10., 4.16.

9.3. Команда, яка вже отримала два попередження, при отриманні третього отримує дискваліфікацію.

9.4. Команда, яка була дискваліфікована згідно п.9.2. або 9.3. цього Регламенту позбавляється права на відшкодування вступного внеску.

10. ВИЗНАЧЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

10.1. Розподіл місць (1, 2, 3) визначається за сумою балів: Загальна вага + 5 великих риб.

10.2. У разі рівності балів між двома командами, перевага віддається команді з найбільшою середньою вагою впійманих риб.

10.3. У номінації «Найбільша риба» переможець визначається в загальному заліку за найбільшою вагою спійманого коропа. Найбільша риба не йде в залік 5 великих риб.


 




ROCKET BAITS & TACLE ™

© Всі права захищені 2010-2016