Головна / Статті / МОДИФІКАЦІЯ ВОЛОСИНИ

МОДИФІКАЦІЯ ВОЛОСИНИ

Все повинно бути викладено так просто, як тільки це можливо, але не простіше. 
Альберт Енштейн


В цій статті я хочу звернути вашу увагу на останніх кілька сантиметрів повідка, а саме на волосину. Точніше її модифікації, які можна використовувати, практично, з будь-яким повідком.

І так!


Оснастка «зворотній удар»

Переваги:

1. В разі використання такої оснастки при випльовуванні рибою бойла стальне кілечко, на відміну від силиконової трубочки, дуже легко злетить вниз до самого вушка гачка. При цьому зусилля, яке буде йому перешкоджати - залежатиме лише від жорсткості повідкового матеріалу.


Недоліки:

1. При використанні оснастки з стальним кілечком є і деякі проблеми. Коли ми будемо використовувати тонучий бойл, кілечко може опинитися біля вушка гачка ще під час закидання оснастки. Щоб цього не трапялося, потрібно волосину зафіксувати ПВА-пінкою, або ПВА-стрічкою.


Крок 1. Беремо кілечко:

та за допомогою голки для в’язання лідкорів одягаємо його на повідок:

Крок 2. Для виготовлення свого повідка ми будемо використовувати гачки ТМ «Rocket Baits&Tackle» RT-03TF (аналог гачків «Long Shank» ТМ «Korda»):

Крок 3. За допомогою лінійки ми вимірюємо потрібну довжину волосини (від кінця жала - до дуги гачка + відстань між дугою та насадкою + діаметр насадки):

та за допомогою звичайного вузла прив’язуємо наше кілечко:

Крок 4. Беремо гачок, і продіваємо його в кілечко:

яке повинно знаходитись на рівні жала гачка:

В кінцевому результаті в нас має вийти ось такий повідок:


Оснастка з кліпсою для живих насадок

Переваги:

1. Ця оснастка напевне є однією з найкращих ранньою весною, хоча при використанні її в правильних умовах, вона може приносити прекрасні результати протягом всього сезону. Цю оснастку дуже добре поєднувати з ПВА- мішечком, або ПВА сіткою наповненою личинками опариша, черв’яка.



Оснастка з стопорними бусинами на гачку

Переваги:

1. Така оснастка краще і більше підходить для для плаваючої насадки, хоча ми можемо її використовувати і з тонучими насадками. Як і в оснастці «Chod Rig» насадка кріпиться до стального кілечка, яке вільно рухається по цев’ю гачка. Тільки тут хід кілечка обмежують стопорні бусинки, які одягаються безпосередньо на цевйо гачка.


Автор : Юрій Тарасюк (Doc). (Вперше опубліковано 24.03.2013)


 




ROCKET BAITS & TACLE ™

© Всі права захищені 2010-2016